Son Konular

  • Hz. Ali (r.a) Duası

    Etiketler: , 0 yorum


    Bismillahirrahmanirrahim
    Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun. Salat ve selam efendimiz Muhammed’e, ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Allah’ ım! Büyük, en büyük ismin hakkı için senden istiyorum….Ya Allah! Büyük, en büyük ve evvel, zikrinle kaim ismin hakkı için, ya Allah! Allah’ım! En büyük ismin hakkı için uluhiyetinle senden istiyorum. Ya Allah! Ey bir! Ey Tek! Ey ferd! Ey samed! Sen göklerde olanların ve yerde olanların Rabbisin! Sen nazar edensin. Sen onlara hükmedensin, ey hidayet veren! Ey güvenlik bahşeden!
    Ey herşey üzerinde egemen olan! …Allah…O… Meliktir, kerimdir, işitendir, kadirdir, latiftir, bilendir, yakındır, sadıktır. Allah’ım! Büyük, en büyük ismin hakkı için senden istiyorum. Ki gökler onun parıldayan kıvılcımlarıyla aydınlanmıştır. Sabahın yarılışı  onun nuruyla yarılmıştır. Parlak cisimlere şualarıyla yardım etmektedir. İzzetinle Feleklerin dillerini onunla konuşturursun. Hilminin meydanlarında rızkını talep edenler için onunla arzulara nail olmayı mümkün kılmışsın. Onunla kullarının önünde icabet ve talep kapılarını  açmışsın. Onunla velilerine ilham ettin, böylece duaları makbul oldu, sebep sensin. Onunla ariflerin istikamet üzere oluşlarını sağlamlaştırdın. Tesbihin enginliğini, cömertlik ve kerametin bolluğunu onunla bahşettin. İlahi! O senin ismindir ki, onunla bütünü yardın ve hak isminin anlamını izhar ettin. Onunla korunmuş himayende bulunan varlıkların nasutlarını ibraz ettin. Onunla “kaf ve nun” arasında bütün varlıkları var ettin. Onun lahutiyetiyle bütün cismani heykelleri ikame ettin. Kabiliyetinin harfleriyle insaniyet hakikatini giydirdin. Kabul melekleri isteyerek, emrine uyarak ona secde ettiler. Tedbirinin ve resmedişinin suretlerine sirayet eden nefhanın sırrına tazim gösterdiler. Allah’ım! Beni seninle zengin kıl ki, yarattıklarından istemeyeyim. Çünkü senin emrini geri çevirecek, hükmünü sorgulayacak kimse yoktur. Ta ki kalbimin gözü açılsın. Onunla işrak güneşini göreyim, ahlak güzellikleriyle kadirliğinin yoğun perdeleri kalksın. Allah’ ım!
    Cüzlerime lütfettiğ in ş eylere kanaat getirme elbisesini giydir. Ki teslimiyetim ihtiyari cüzüme galip gelsin. Şahitlik ederim ki sen sensin sen. Allah’ım!  İman temizliğiyle beni lezzet badirelerinin kirlerinden temizle. Allah’ım! Himayenle beni sürçmelerden koru, kereminin kucağında daima beraber olayım, ayrı olmayayım. Bağış kaynaklarıyla donatılmış olayım. Senden başka bahşeden yoktur ve senin bağışını  hiç kimse engelleyemez. Ya Allah! Ya Rahman! Ya Rahim! Ya Hayy! Ya Kayyum! Ya Ali! Ya Azim! Ey celal ve kerem sahibi! Kaf. Ha. Ya. Ayn. Sad… Hamim. Ayn. Sin. Kaf…. Gökten indirdiğimiz bir su gibidir ki… Yeryüzü bitkileri o su sayesinde gürleşip birbirine girer… Arkasından rüzgarın savurduğu çerçöp haline gelmiştir… O Allah’tır ki, O’ndan başka ilah yoktur. Görünmeyeni ve görüneni bilendir. O, rahmandır, rahimdir…. Yaklaşan gün hususunda onları uyar! Çünkü o onda dehşet içinde yutkunurken yürekleri ağızlarına gelmiştir. Zalimlerin ne dostu ne de sözü dinlenir şefaatçisi vardır… Kişi neler getirdiğini öğrenmiş  olacaktır. Hayır! Akıp giden, bir kaybolup bir etrafı aydınlatan yıldızlara andolsun. Kararmaya yüz tuttuğunda geceye andolsun, ağarmaya başladığında sabaha andolsun… Sad. Öğüt veren Kur’an’a yemin ederim ki, küfredenler, bir gurur ve tefrika içindedirler…. 
    Allah’ım! Büyük, en büyük ismin hakkı için senden istiyorum. … Allah… O….meliktir, kerimdir, iş itendir, kadirdir, halimdir, latiftir, bilendir, yakındır, sadıktır. Allah’ ım! Büyük, en büyük ismin hakkı için senden istiyorum ki, hıfzınla beni şeytanların şerrinden, şirkinden, sultanların şerrinden ve saldırısından, ademoğlunun şerrinden ve kıskançlığından, perçeminden yakalamış  bulunduğun her canlının şerrinden koru… Şüphesiz benim rabbim dosdoğru yol üzerindedir… Allah’a tevekkül ettim…Allah bana yeter ve O kafidir bana… Allah dua edeni iş itir ve Allah için bir son yoktur. Allah bana yeter. O’ndan ba ş ka ilah yoktur. Ben O’na tevekkül ettim ve büyük arşın rabbidir. Allah’ım! Sabahımızı Salihlerin sabahı, kalplerimizi korkanların kalbi, dillerimizi zikredenlerin dili kıl. Bizden bütün gazaplarını sav. Allah’ım! Bizi sabahların, akş amların, kazanın, kaderin ve kalemle yazılan her  şeyin en hayırlısıyla rızıklandır. Sabahın, akşamın, kazanın, kaderin, kalemle yazılan her şeyin şerrinden sana sığınırız. 
    Allah’ım! Şu günümüzün evvelini salah, ortasını kurtuluş, sonunu neşe ve başarı kıl. Allah’ım! Bu günümüzde ve kıyamet gününde bizi bereketlendir. Çünkü senin herşeye gücün yeter. Allah’ ım! Bu gününüzde ihtiyaçlarımızı hayırla gider, bu günde bizi şükürle ve hikmetli zikirle, iffetle, hoş görülü nefisle, selametle, sebatla, anlayışla, olgunlukla, başarıyla, murada ermişlikle, rızayla, tevbeyle, aff ile, din, dünya ve ahiret hususunda afiyetle rızıklandır. Rahmetinle ey merhamet edenlerin en merhametlisi. Allah’ ın salat ve selamı efendimiz Muhammed’in, ehl-i beytinin ve ashabının üzerine olsun. Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun… O, Allah’tır. O’ndan başka ilah yoktur. Rahmandır, rahimdir, meliktir, münezzehtir, selamdır, güvenlik verendir, herşeye egemendir, azizdir, cebbardır, büyüktür, yaratandır, yoktan var edendir, şekil verendir, bağışlayandır, kahredendir, bahşedendir, rızık verendir, açandır, bilendir, kısandır, yayandır, koruyandır, yükseltendir, aziz kılandır, zelil  edendir, işitendir, görendir, hüküm verendir, adildir, latiftir, her şeyden haberdardır, halimdir, uludur, bağışlayandır, şükürleri kabul edendir, yücedir, büyüktür, koruyandır, gazap edendir, hesap görendir, uludur, cemal sahibidir, kerimdir, murakabe edendir, icabet edendir, rahmeti geniş  olandır, hikmet sahibidir, sevendir, uludur, sebeptir, şahittir, haktır, vekildir, güçlüdür, sağlamdır, velidir, övülendir, amelleri sayandır, ilk defa var edendir, varlığı tekrarlayandır, diriltendir, öldürendir, diridir, kayyumdur, var edendir, yüceltendir, birdir, tektir, sameddir, kudret sahibidir, muktedirdir, öncedir, sonradır, ilktir, sondur, zahirdir, batındır, kahredendir, velayet edendir, aşkındır, iyilik edendir, intikam alandır, affedendir,  şefkat edendir, mülkün sahibidir, celal ve kerem sahibidir, adildir, cem edendir, zengindir, ihtiyaçları karşılayandır, engelleyendir, zarar verendir, menfaat sağlayandır, nurdur, yol gösterendir, eşsiz yaratandır, bakidir, varistir, doğrudur, sabırlıdır… Allah… O’ndan başka ilah yoktur. Daima diridir ve herşey üzerinde kaimdir… Allah… Ondan başka ilah yoktur. O, yücedir, azamet sahibidir… Allah… O’ndan başka ilah yoktur, uludur, cemal sahibidir… Allah… O’ndan başka ilah yoktur, işitendir, görendir… Allah… O’ndan başka ilah yoktur, O, birdir, tektir… Allah… O’ndan başka ilah yoktur, ferttir, sameddir…  Allah…O’ndan başka ilah yoktur, O, alemlerin Rabbidir.

    Bu Konuya Hiç Yorum Yapılmamış; "Hz. Ali (r.a) Duası"

    Bu Konuya Yorum Yapın